Ik ga voor 

gezondheidswinst

Kennis

In 2015 hebben M3Sport en sportartsen praktijk Orbis Sport een systeem ontwikkeld ter ondersteuning van sportmedisch onderzoek. Inmiddels is dit systeem, SportMediScore, al meer dan anderhalf jaar operationeel en zijn hierin vele duizenden onderzoeken vlekkeloos verwerkt. Door deze samenwerking is de kennis verder ontwikkelt en aangevuld met mentale componenten en  lanceren we 'Ik ga voor gezondheidswinst' (M3Sport - iGROW)

Geschiedenis

M3Sport is in 2007 opgericht door Henny van Doorn om zijn twee passies, sport en informatica, te  combineren. Hij heeft zijn hele leven al gesport en persoonlijk ervaren wat dit betekent zijn voor fysieke en mentale gezondheid. In zijn filosofie worden veel topsport-principes  toegepast om mensen, sporters of niet, te ondersteunen het beste uit zichzelf te halen.

M3 is een fantastisch en helder sterrencluster dat nog steeds fungeert als een grote bron van kennis. Met zijn jarenlange ervaring in de ICT en Business Intelligence is Henny in 2010 de uitdaging aangegaan een kennisplatform te ontwikkelen op het gebied van sport, bewegen en gezondheid.

De kennis die hiervoor nodig is wordt ingebracht door onze kennispartners op het gebied fysieke belastbaarheid, mentale belastbaarheid en individuele energiebalans. 

 

Het M3Sport KennisLab 

energiebalans, fysieke & mentale belastbaarheid 

Het ontwikkelen van kennisproducten is een continu proces. Om dit te kunnen realiseren heeft M3Sport kennismanagement ingericht met een team van kennismedewerkers die in het M3Sport KennisLab kennisproducten creëren testen en implementeren. 

Onze kennisproducten worden toegepast in onze  Decision Support Systemen of gebruikt of ons e-Learning platform. Kennisproducten worden vastgelegd in het kennisplatform BiSHARP.  Inmiddels is BiSHARP  verrijkt met de kennis aangeleverd door Orbis Sport, Psychologisch Centrum Lambertushof en Vo2 Medical. 

Onze kennispartners volgen alle relevante ontwikkelingen op hun vakgebied op de voet en verwerken de medisch gevalideerde kennis als methodes in onze systemen. Zo onderzoeken wn analyseren we de samenhang tussen fysieke en mentale belastbaarheid en energiebalans. 

Op dit moment werken we aan de verdere ontwikkeling van onze methodiek om gezondheidswinst meetbaar te maken. Daarnaast wordt met behulp van het KennisLab onderzoek gedaan in het kader van gezondheidswinst en het effect op de werkvloer.  

Op deze manier kan het programma onderdeel zijn van een strategische benadering om de vitaliteit van het bedrijf te verbeteren. Geven we voorspellingen over de duurzame inzetbaarheid voor de komende jaren. Zonder de individuele gezondheidswinst uit het oog te verliezen.

Rolverdeling

De rolverdeling binnen het M3Sport KennisLab ziet er als volgt uit:

Drs. Peter Bronts

advisering, trainingen en coaching voor teams en management

Peter is oorspronkelijk neuropsycholoog.  Nu werkzaam als GZ-Psycholoog en mede-oprichter van Psychologisch Centrum Lambertushof.  Psychologisch  Centrum Lambertushof is als M3Sport kennispartner gespecialiseerd in methodes, metingen en analyses op het gebied van mentale belastbaarheid. Peter  draagt arbeids- en organisatievraagstukken een warm hart toe en houdt zich tevens bezig met advisering, trainingen en coaching voor teams en management. Specialist in mindset transformation

Orbis Sport

kennispartner,  Orbis Sport, Sittard, 

De bestaat uit 3 ervaren sportartsen, te weten Paul Dobbelaar,  Hans Schipper en Paul Grandjeanzelf ook actieve sporters.Wij zijn aangesloten bij de Federatie van SportMedische Instellingen (FSMI), wat voor u betekent kwalitatief hoogwaardige dienstverlening en erkenning door alle zorgverzekeraars.Daarnaast beschikt Orbis Sport als een van de weinige sportmedische centra in Nederland over de TMS certificering. Dit staat voor Topsport Medisch Samenwerkingsverband.Deze certificering geeft ons het recht internationale en olympische sporters te behandelen.


Henny van Doorn

kennisregisseur, M3Sport, BiiT Solutions Systeemanalyse, Informatica, Architectuur, Business Intelligence, Kennis- en projectmanagement.

Als oprichter en eigenaar van BiiT Solutions is hij  verantwoordelijk voor de ontwikkeling van alle IT systemen en applicaties waaronder de IGOW App.

In de rol van kennisregisseur faciliteert hij het kennis productie proces. Hij is verantwoordelijk voor het continu vernieuwen, toetsen en verankeren van kennis in BiSHARP. Hij ontwerpt het procesmodel (BPMN) voor Decision Support systemen als SportMediScore. 

Jorge Hortelano

Als systeem architect en software engineer bij BiiT Solutions formuleert en implementeert hij de ontologieën aangereikt door de kennispartners hierboven met de BiSHARP tools.

Hij implementeert het BPMN model als workflow en integreert het proces met andere componenten zoals de knowledge rule engine en andere data sources. Op deze manier creëren we smart data. Deze komt op het juiste moment beschikbaar als ondersteuning van het proces.

Drs. Berno van Laerhoven

GZ-Psycholoog, EMDR practicioner, Cognitief gedragstherapeut, Eerstelijnspsycholoog  

GZ-psycholoog, is mede-oprichter van het Psychologisch Centrum Lambertushof
Naast generalist is hij gespecialiseerd in traumabehandeling, slaapproblemen en hoofdpijn en migraine. Hij levert de kennis aan op het gebied van slaap , mentale energie en stress reduction.

Dr. Mart van der Plas

kennispartner, Vo2 Medical Longfunctieanalist, klinisch inspanningsfysioloog  

Mart is oprichter van Vo2 Medical en in het M3Sport Kennislab verantwoordelijk voor gezondheidsindicatoren  als Hartfunctie, Longfunctie, Fysieke belastbaarheid en OSAS. Daarnaast definieert, ontwikkelt, test en valideert hij kennisproducten op het gebied performance evaluation.